جاذبه های گردشگی بندر عباس

پیش بینی وضع هوا

جاذبه های گردشگی

جاذبه های گردشگری بندرعباس:

حمام گله داری:
حمام گله داری در محله اوزی ها و پشت هتل امین قراردارد . قدمت این حمام به دوره قاجاریه می رسد و در سال 1320 هجری به همت حاج احمد گله داری مرمت شده است. دراین بنا بیشتر از سنگ های دریایی- اسفنجی، ساروج محلی و گچ دستکوب استفاده شده است .کف آن سنگ فرش است. حمام شامل قسمت های مختلفی ازقبیل بینه، سربینه، گرم خانه وخزینه است و پنج گنبد کوچک و بزرگ دارد. سیستم گرمادهی حمام شامل انبارسوخت، آتشدان، دیگ، دودکش ها و گودال جمع آوری خاکستر است. آب مصرفی حمام از چاهی به عمق ده متر تامین می شده است.

بخش های حمام:

حمام گله داری مثل تمام حمام های دیگر نواحی کویر مرکزی، فضاهای بینه، سر بینه، گرمخانه و خزینه دارد و البته پنج گنبد بزرگ و کوچک که ظاهر متفاوتی به آن می دهند. در ورودی حمام گله داری راهروی هشتی کوچک قرار دارد تا دما و رطوبت فضای داخلی را تنظیم کند.

اگر در داخل این بنا شروع به گشت و گذار کنید، می توانید فضای بینه را ببینید که به شکل هشت گوش ساخته شده و در اطراف آن چهار صفه یا سکوی نشیمن و رختکن قرار گرفته است. این فضا که فضای ورودی و در ارتباط مستقیم با فضای خارج بوده است، باید هوایی سرد و خشک داشته باشد و به همین دلیل دریچه های ساخته شده در آن در گوشه های بینه به چشم می خورد.
میاندر بخش ارتباطی بین بینه و گرمخانه است که فضای درون آن سرد و مرطوب است و سربینه هم فضای شست شو بوده که در دو طرفش دو صفه یا سکوی نشیمن قرار گرفته است. سربینه به خزینه متصل می شده که فضایی گرم وخشک دارد.






چاه گاوی! :

سیستم گرمادهی و آب رسانی حمام گله داری شامل انبار سوخت، آتشدان، دیگ، دودکش ها و گودال جمع آوری خاکستر می شود. این فضا در عمق زمین قرار گرفته تا بتواند گرما را به شکل بهتری در خود نگه دارد. آب مصرفی حمام از چاهی به عمق ده متر که هنوز پابرجاست، تامین می شد و البته در دوره ای هم که باید از آب برکه برای حمام استفاده می کردند، با استفاده از نیروی کمکی گاو که در مسیر گاورو دائم در حرکت بوده، آب را از چاه به انبار ذخیره آب می ریختند.
در وسط سقف حمام روزنه هایی به عنوان نورگیر می بینید که در هر کدام از فضاها وجود دارد . این نورگیرها نه تنها نور حمام را تامین می کردند، بلکه با باز و بسته شدنشان در فصل های مختلف سال، به عنوان تهویه حمام هم مورد استفاده قرار می گرفتند.






مسجد گله داری:

این مسجد درخیابان امام خمینی و در کوی اوزی ها واقع شده است و دارای صحن ، شبستان و مناره است. شبستان بزرگ آن 63 ستون مزین به گچ بری و محرابی بسیار زیبا دارد.

خانه گله داری:

این بنا مربوط به اواخر دوره قاجار واوایل پهلوی می باشد و مالک آن حمزه گله داری است . بنا در دو طبقه که طبقه پایین آن فاقد ارزش معماری است ،ساخته شده است.

عمارت کلاه فرنگی:

این بنا در سال 1623 میلادی برابربا 1033 قمری در دوره صفویه وهنگام حضور هلندی ها دربندرعباس ،درکناراسکله قدیم ساخته شد. عمارت مذکور شامل دو طبقه وحیاط وسیعی درشمال ومغرب با انبارهای متعدد بود. برفراز طبقه دوم، ساختمان هشت گوشی ازچوب ساخته بودند که در وسط آن گنبدی مخروطی شکل قرار داشت. گنبد مذکور شبیه به کلاهی بود که آن روزگار، مردم اروپا یا فرنگی ها برسر می گذاشتند.





امام زاده سیدمظفر:

آرامگاه سید مظفردرخیابان امام خمینی بندرعباس ، برفراز تپه ای واقع شده واززیارتگاه های مشهور بندرعباس است. نسبت این امام زاده به فرزندان امام موسی کاظم (ع) می رسد. ساختمان اولیه آرامگاه گلی و فاقد گنبد بوده تا اینکه درسال1305 شمسی سقف گنبدی بنا ساخته شد. این بنا دارای سنگ قبروگنبد کاشیکاری قدیمی با 6 گلدسته است.

امامزاده شاه محمد تقی:

این امامزاده مورد توجه بسیاری از مردم قرار دارد ، به حدی که در گذشته زواری که از پاکستان وبنگلادش به زیارت امام رضا (ع) می رفتند ، ابتدا به این زیارت می آمدند . نسبت امامزاده شاه محمد تقی رانیز به امام موسی کاظم (ع) می رسانند . این امامزاده درجوار مسجد جامع درنزدیکی بازاربزرگ بندرعباس واقع شده است.

معبد هندوها
معبد هندوها یا بت گوری ( بت گوران ) ، واقع در خیابان امام خمینی بندرعباس درسال 1310 ه ق ازمحل جمع آوری هدایای هندوها توسط تجار هندی سا خته شده است . بنا تقریبا 100مترمساحت دارد و شامل یک اتاق چهارگوش میانی با محرابی ازجنس چوب در قسمت شمالی ، سه اتاق درضلع شمالی ،یک اتاق و راه پله ای منتهی به گنبد درضلع غربی ودو اتاق درضلع جنوبی است که دراتاق بزرگترعود ومعطرات مشابهی رامی سوزاندند . گنبد زیبای معبد که بر روی تالاراصلی قرار گرفته و مقرنس های پیرامونی آن به همراه 72 برجک به اضافه نقوش گل نیلوفر نه تنها درسواحل جنوبی بلکه درتمام ایران نمونه منحصربه فرد سبک معماری هندی رانمایش می دهد.





قلعه فین:

این بنا درقرن دهم هجری مقارن با حکومت صفوی و پادشاهی شاه عباس یا اندکی پیش از آن یعنی زمان تسلط پرتغالی ها برجزیره هرمزوبندرعباس بنا شده و دارای برج و باروها و تاسیسات بسیار است. حسینیه کربلایی ابوتراب و مسجد آن، قبرستانی متروک و قدیمی و آثار چندین خانه قدیمی در اطراف قلعه دیده می شود.

چت اورداپ



گنبد سرخ
این بنا در60 کیلومتری شمال شرقی بندرعباس، در روستایی به نام گنبدسرخ دربخش جرونات قرار دارد ومتعلق به سده میانی دوره اسلامی است. این بنای مربع شکل دارای چهار درگاه درچارطرف ودیوارهایی به طول تقریبی چهارمتر می باشد.




جهث مشارکت در تکمیل بانک اطلاعاتی شهر بندر عباس عضو سایت شوید
این کار جهت اطمینان از صحت اطلاعات وارد شده میباشد.

عضویت در بندر عباس

اطلاعات دیگر از بندر عباس
اطلاعات عمومی استان هرمزگان
اطلاعات عمومی سایر نقاط ایران

آخرین ویرایش مختصات توسط: میکائیل 4